Zemiakové noky s mrkvou a tvrdým syrom Džiugas

Ingrediencie:

• 1 kg zemiaky
• 2 mrkve
• 1 vajce
• 350g hrubej múky
• 2 PL škrobu
• soľ, korenie
• 100g maslo
• 40g syra Džiugas

zemiakove noky

.https://www.dziugashouse.lt/en/recipes/

Príprava receptu

Uvaríme zemiaky a mrkvu v šupke. Vychladnutú zeleninu očistíme a zemiaky popučíme. Vložíme do misy a pridáme múku, škrob a vajíčko. Dobre spracujeme a zo vzniknutého cesta vytvoríme noky o veľkosti asi 1 cm. Vložíme do vriacej vody. Keď vyplávajú noky na povrch, necháme ešte minútu povariť a scedíme. Noky necháme vychladnúť a osmažíme na masle, pokiaľ nebudú krásne zlaté. Servírujeme v hlbokom tanieri posypané syrom Džiugas a čerstvo namletým korením.