Tvarôžkové halušky s chrumkavou slaninkou

Ingrediencie:

• 200 g Olomouckých tvarôžkov
• 700 g zemiakov
• 300 g hladkej múky
• 1 vajce
• 2 lyžičky soli
• 200 g slaniny
• 2 cibule

Tvarôžkové halušky s chrumkavou slaninou

.https://www.tvaruzky.cz

Príprava receptu

Očistené zemiaky nastrúhajte, vmiešajte vajce, múku a osoľte. Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Cesto preložte do haluškára a pretláčajte ho priamo do vriacej vody. Halušky stačí variť iba pár minút. Keď sú hotové, vyplávajú na hladinu. Vyberte ich dierovanou naberačkou, presuňte do misy Uvarené halušky premiešajte s nastrúhanými tvarôžkami. Slaninu nakrájajte na plátky a opečte na panvici. Dajte ju bokom a na vypečenom tuku opečte dozlatista cibuľu nakrájanú na kolieska. Halušky rozdeľte na taniere a na každú porciu dajte bohatú dávku opečenej slaniny a cibule.