Tvarôžková omeleta s pancettou
Ingrediencie:
• 6 vajec
• 125 g Olomouckých tvarôžkov
• 100 g pancetty nakrájanej na plátky
• 150 g kyslej smotany
• 60 g čerstvého hrášku (môže byť aj mrazený)
• 2 jarné cibuľky s vňaťou
Príprava receptu
Vajcia rozbite do misky, pridajte kyslú smotanu a vyšľahajte. Primiešajte aj Olomoucké tvarôžky nakrájané na kúsky. Pancettu nakrájajte na kúsky o veľkosti približne 2 x 3 cm a opečte ich na panvici. Použite panvicu s kovovou rukoväťou, alebo takú ktorú je možné vložiť do rúry.Ak je pancetta veľmi chudá a nechce pustiť tuk, môžete pridať na opečenie pancetty trochu oleja alebo masla. Keď je slanina trochu opečená, prihoďte do panvice aj cibuľku, ktorú ste pokrájali nadrobno a všetko spolu doružova opečte. Vaječnú zmes nalejte do panvice na opečenú pancettu a cibuľku. Rovnomerne rozprestrite po celej ploche panvice a už viac nemiešajte. Posypte čerstvým alebo mrazeným hráškom a 5 minút opekajte omeletu len z jednej strany, neobracajte ju. Potom panvicu premiestnite do rúry a nechajte ešte asi 10 minút zapiecť pod grilom. Hotovú omeletu nakrájajte na 4 porcie a ihneď podávajte.