Tuniakové košíčky so syrom Džiugas
Ingrediencie:
• 8 plátkov sendvičového chleba
• 180 g tuniaka vo vlastnej šťave
• 1 jablko
• 4 lyžice tvrdého syra DŽIUGAS
• 2 vajcia
• 2 lyžice kyslej smotany
• štipka korenia
• štipka soli
Príprava receptu
Sendvičové rezy prerežeme a jeden po druhom vložíme do formy na pečenie (silikónová forma na pečenie muffin je ideálna). Nakrájané vajcia zmiešame s kyslou smotanou, pridáme strúhaný syr, korenie a soľ. Konzervované tuniaky a pridáme do každej formy – jedna forma by mala obsahovať asi lyžicu konzervovaného tuniaka. Ošúpané jablko nakrájame na malé kocky a pridáme ich na vrch tuniaka. Pečieme pri 180 stupňoch asi 25-30 minút, kým sú pekne opečené. Podávajte horúce alebo tiež studené.