Syrová roláda

Ingrediencie:

• 200 g Olomouckých tvarôžkov
• 500 g plátkového eidamu
• 250 g mäkkého tvarohu
• 150 g šunkovej salámy
• 1 cibuľa
• 50 g masla
• korenie, sladká paprika, nasekaná petržlenová vňať

Syrová roláda

.https://www.tvaruzky.cz

Príprava receptu

Plátkový syr rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby okraje presahovali cez seba. Rúru predhrejeme na 150 °C a vložíme do nej syr na 5 – 7 minút, kým sa nespojí v jednoliatu plochu, ktorá bude základom rolády. Tvarôžky, salámu a cibuľu nasekáme, zmiešame s tvarohom vymiešaným s maslom a okoreníme. Hotovú zmes nanesieme v súvislej vrstve na celý syrový plát, zrolujeme s zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť. Pred podávaním krájame na plátky.