Ovsená kaša s kefírom a zapečenými tvarôžkami

Ingrediencie:

• 140 g ovsených vločiek
• 500 ml vody
• 60 ml kefíru
• 2 vajcia
• 125 g Olomouckých tvarôžkov
• 40 g masla
• pár byliek kôpru
• soľ

Ovsená kaša s kefírom a zapečenými tvarôžkami

.https://www.tvaruzky.cz

Príprava receptu

Vločky nasypte do hrnca, zalejte ich vodou a osoľte. Priveďte do varu a nechajte približne 5 minút povariť. Občas premiešajte odo dna, aby sa kaša neprilepila. Keď sú vločky takmer uvarené, pridajte kefír a nasekaný kôpor a ešte chvíľu povarte. Na panvici roztopte polovicu masla a upečte na ňom vajíčka ako volské oká. Odložte nabok. Do prázdnej panvičky pridajte zostávajúce maslo a až sa rozohreje, opečte na ňom za stáleho miešania nakrájané olomoucké tvarôžky. Uvarenú kašu rozdelíme do misiek, na každú porciu dáme jedno volské oko a prelejeme opečenými tvarôžkami.