Krémová tekvicová polievka so syrom Džiugas

Ingrediencie:

• 500 g tekvice
• 1 zemiak
• 100 ml mlieka alebo smotany na varenie
• 2 strúčiky cesnaku
• podľa chuti soľ, korenie
• 4 lyžice strúhaného syra DŽIUGAS alebo hobliny zo syra Džiugas
• 4 polievkové lyžice zmesi tekvicových, slnečnicových a sezamových semienok
• 2 plátky sendvičového chleba
• 1 polievková lyžica olivového oleja

Krémová tekvicová polievka so syrom Džiugas

.http://www.dziugashouse.lt/en/recipes/

Príprava receptu

Nakrájanú tekvicu a zemiak vložte do väčšieho hrnca a pridajte vodu tak, aby bola zelenina ponorená. Ochutíme korením, soľou a varíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Pokiaľ sa polievka varí, pripravte toasty. Odrežte hrany chleba, nakrájajte na malé kocky a smažte v olivovom oleji. Varenú polievku rozmixujte, pridáme smotanu, drvený cesnak a dusíme. Polievku nalejeme do tanierov, posypeme semenami, syrom Džiugas a opečeným toastom.