Krémová tekvicová polievka s jablkom, čili a syrom Džiugas

Ingrediencie:

  • 50g Džiugas strúhaný
  • 1 menšia Hokkaido tekvica
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa
  • 1 kyslé jablko
  • 1 čili paprikový struk
  • štipka soli
  • 2 poháre vývaru
tekvicova polievka s syrom jpeg

.http://www.dziugashouse.lt/en/recipes/

Príprava receptu

Rúru si predhrejeme na 180 ℃. Plech prikryjeme papierom na pečenie a poukladáme naň nelúpané kúsky tekvice. Posypeme soľou, olivovým olejom a zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme pri 180 ℃ asi 1 hodinu. Vyberieme a necháme vychladnúť. V hrnci si rozpustíme maslo, vložíme nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nezmäkne. Jablko olúpeme, nastrúhame nahrubo a pridáme k cibuli, dusíme 4-5 min. Ďalej pridáme vychladnutú, očistenú tekvicu, zalejeme 1 pohárom vývaru a privedieme do varu. Odstavíme a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu. Hrniec vrátime na sporák, pridáme druhý pohár vývaru a nasekanú čili papričku. Opäť privedieme do varu a pridáme strúhaný syr DŽIUGAS. Miešame, kým sa syr neroztopí. Hotovú polievku podávame s kúskami čili papričky a strúhaným syrom DŽIUGAS.