Jablkovo – tvarohový koláč
Ingrediencie:
• 1,5 kg jablka
• 1 ks škoricový cukor
• 2 ks vajcia
• 125 ml mlieko
• 50 g cukor
• 1 KL citrónovej kôry
• tvaroh plnotučný 8,4 %
• 125 ml olej
• 125 ml mlieko
• 1 ks vanilkový cukor
• 300 g hrubá múka
• 1 ks kypriaci prášok
Príprava receptu
Tvaroh zmiešame s olejom, mliekom a vanilkovým cukrom dohladka. Pridáme múku s práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto. Dve tretiny nalejeme do formy na pečenie. Olúpané jablká nakrájame na tenké plátky. Poukladáme na cesto a posypeme škoricovým cukrom. Na plnku rozšľaháme mlieko so žĺtkami, cukrom a citrónovú kôru. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame do hmoty a rozotrieme na jablká. Cesto, ktoré ostalo rozvaľkáme a položíme na vrch celej masy. Pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.