Indická polievka

Ingrediencie:

• 150 g žltého hrachu
• ½ cibuľa
• 1 strúčik cesnaku
• 150 g špenátu
• 1,5 hrnčeka kokosového mlieka
• 1 hrnček vody
• 1 PL maslo Ghee
• 2 KL kurkuma, korenie, soľ

Indická polievka

.https://www.pexels.com/sk-sk/vyhladat/pumpkin%20soup/

Príprava receptu

Žltý hrach necháme namočený cez noc, ráno scedíme vodu. Na panvici si roztopíme maslo Ghee a restujeme cibuľku a cesnak. Následne k cibuľke prisypeme špenát, osolíme, okoreníme a podusíme. Scedený hrach spolu s kokosovým mliekom nalejeme na panvicu, pridáme kurkumu, korenie a všetko spolu zmiešame. Varíme pod pokrievkou dovtedy kým sa nevyparí mlieko, potom prilejeme hrnček vody a opäť varíme, kým hrášok nezmäkne. Podľa potreby prilievate vodu. Keď je polievka hotová, môžete servírovať buď samostatne alebo s jazmínovou ryžou.