Čerstvý zeleninový šalát s tvrdým syrom Džiugas
Ingrediencie:
• 2 stredné mrky
• 2 stonky zeleru
• 1 brokolica
• 1 veľká červená paprika
• 100 g zelených fazuliek
• 1 lyžička olivového oleja
• 1 lyžička oleja z vlašských orechov
• 1 lyžička ľanového oleja
• 40 g nasekaných orechov
• 50 g syru Džiugas (odporúčame strúhaný)
• soľ, korenie
Príprava receptu
Zeleninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Vo vriacej vode povaríme zeleninu po dobu 5 minút a ihneď scedíme, vložíme do misy s vodu a ľadom, čím uchováme zeleninu šťavnatú a krásne farebnú. Usušenú zeleninu v mise zmiešame s olejmi a drvenými orechmi. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a dobre premiešame. Posypeme syrom a podávame.