Slané-plnené buchtičky
Ingrediencie:
Cesto:
- 550 g hladká pšeničná múka (Aida 3.3)
- 250 g kyslá smotana
- 1 vajíčko
- 150 g voda
- 60 g masť
- 100 g LM alebo 20 g droždia)
- 220 g údený Olešnický tvaroh
- 15 g soľ
Plnka:
- pesto
- cherry paradajky
- strúhaný syr Džiugas
Príprava receptu
Cesto vymiesime na nelepivé, elastické odliepajúce sa od misy. Nechame nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hod., pri verzii z kvásku asi 8 hodín. Čas je len orientačný. Po nakysnutí cesto rozdelíme na rovnaké 40 g časti, ktoré naplníme lyžičkou pesta, nadrobno nakrájaným syrom a cheery paradajkou. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hod. pri verzii z kvásku a asi 20 min. pri verzii z droždia. Pred pečením potrieme vajíčkom a posypeme zrniečkami. Pečieme pri teplote 180 st. c. asi 30-40 min.