Tvarohové osie hniezda
Ingrediencie:
Cesto:
- 600 g Aida 3.3
- 310 g mlieko
- 120 g mascarpone alebo tvaroh
- 30 g olej
- 100 g cukor
- 2 žĺtka
- 150 g LM alebo ražného kvásku (alebo 7 g sušeného/20 g čerstvého droždia)
Plnka:
- 500 g Olešnický tvaroh jemný
- 2 žĺtka
- cukor podľa chuti
- citrónová kôra
- vanilka
- 500 g čerstvé čučoriedky
Príprava receptu
Recept je na veľký plech, je možné urobiť z polovice. Ak robíte verziu z čerstvého droždia, z časti mlieka, lyžičky cukru a droždia si urobte kvások ktorý nechajte 15 min. nakysnúť. Ak použijete sušené droždie jednoducho pridajte pri miesení. Z kvásku a ostatných surovín vypracujeme cesto. Môže to trvať 20-25 min v robote. Cesto musí byť pružné a celkom sa odliepať od dna nádoby. Necháme nakysnúť na dvojnásobok, s kváskom to môže trvať 8 hodín. Pri verzii z droždia to bude asi 2 hodiny. Nakysnuté cesto vytvarujeme, naplníme a necháme finálne nakysnúť. Pri verzii z kvásku asi 3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 st. 40 min.