Zapekané lokše s údeným tvarohom

Ingrediencie:

Ingrediencie:

  • 700 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 250 g údený hrudkovitý tvaroh
  • 180 g kyslá smotana
  • 1 ČL čerstvý kôpor
  • 1 ks vajíčko
  • maslo
  • podľa chuti soľ
udeny bukovym drevom image

.

Príprava receptu

Tvaroh vymiešame so smotanou, postupne pridáme kôpor a dochutíme soľou. Na lokše si uvaríme zemiaky, uvarené zemiaky ošúpeme a potrieme cez trelko , prisypeme múku a dochutíme soľou. Z hmoty vymiesime cesto, vytvoríme valček, ktorý postupne krájame na menšie kúsky. Z každého kúska postupne rozvaľkáme, na pomúčenej doske, okrúhlu lokšu a pečieme bez oleja na panvici. Hotové lokše potrieme z jednej strany roztopeným maslom a z druhej strany pripraveným tvarohom, zarolujeme ako palacinky a uložíme do zapekacej misy. Potrieme vajíčkom a zapečieme.