Zapečené cannelloni so syrovou náplňou

Ingrediencie:

  • 200 g čerstvého listového špenátu
  • 200 g ricotty
  • 80 g Olomouckých tvarôžkov Špeciál
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica rozpusteného masla Ghee
  • 200 g ricotty
  • 1 vajce
  • 1 až 2 mozzarelly
  • hrsť bazalkových listov
  • 100 g cannelloni (približne 12 trubičiek)
  • olivový olej
cannelloni image

.www.mleko.cz

Príprava receptu

Na náplň si najprv pripravíme špenátové listy. Prepustené maslo Ghee rozohrejeme na panvici, pridáme špenát a na miernom ohni necháme pod pokrievkou podusiť. Ochutíme trochou soli a okoreníme. Hotové presunieme do misky a necháme vychladnúť. Do panvice dáme tentoraz trochu oleja pre základ paradajkovej omáčky a cibuľku nakrájanú na kocky necháme opražiť do sklovita. Pridáme nasekaný cesnak, krátko opečieme a zalejeme paradajkami. Prihodíme trochu bazalky a necháme cca 20 minút zvoľna bublať na miernom ohni. Zo špenátu vytlačíme prebytočnú tekutinu a listy pokrájame. Vrátime ju späť do misy a zmiešame s ricottou, ušľahaným vajíčkom a tvarôžkami nakrájanými na drobné kúsky. Podľa chuti môžeme pridať trochu korenia. Zmes presunieme do cukrárskeho vrecka a naplníme ňou cannelloni. Naplnené cannelloni vyskladáme v jednej vrstve do zapekacej misy, zalejeme ich paradajkovou omáčkou a posypeme zvyšnou bazalkou. Navrch uložíme plátky nakrájanej mozzarelly. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 35 až 40 minút. Ak by syr na povrchu začal príliš rýchlo hnednúť, zakryjeme zapekacia misu alobalom. Upečené cannelloni vytiahneme z rúry a necháme ešte 5 minút stáť. Potom podávame.