Teplý zemiakový šalát s hubami a tvarôžkami
Ingrediencie:
- 400 g malých zemiakov
- 400 g húb (hríby, šampiňóny, portobello alebo hliva ustricová)
- 125 g Olomouckých tvarôžkov Kúsky s restovanou cibuľkou
- 100 g poľníček
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 2 hrušky
- olivový olej
- soľ a korenie
Príprava receptu
Zemiaky dobre očistíme a aj so šupkou ich uvaríme v osolenej vode tak, aby zostali trochu pevnejšie, teda nerozvarené, pretože ich budeme ešte opekať. Necháme vychladnúť a ak je treba, prekrojíme na menšie kusy. Huby očistíme a nakrájame na kúsky. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme zemiaky do zlatista. Potom ich preložíme do misy a na panvici opečieme huby. Ak bude treba, použijeme trochu oleja navyše. Akonáhle huby zmäknú, pridáme k nim nakrájanú jarnú cibuľku a ešte chvíľku opečieme. Ku koncu pečenia pridáme tvarôžky a nakrájané hrušky. Už len krátko zohrejeme, pretože pri dlhom opekaní, by sa hrušky začali rozpadať. Opečenú hubovú zmes pridáme do misy k zemiakom, pokvapkáme octom a premiešame. Na tanieri každú porciu doplníme listami poľníka a ešte teplé podávame.