Jednoduchá roláda z mletého mäsa v slaninovom kabátiku
Ingrediencie:
800 g mletého hovädzieho mäsa
2 vajcia
200 g strúhanky
12 plátkov slaniny
6 veľkých plátkov šunky
150 g čerstvých špenátových listov
125 g Olomouckých tvarôžkov
2 lyžičky soli
1 lyžička korenia
Príprava receptu
Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, vajcia, strúhanku, nasekaný cesnak, soľ a korenie. Dobre prepracujte. Plech vyložte alobalom a navlhčenými rukami rozhrňte ochutenú mäsovú zmes po celej ploche do tvaru obdĺžnika. Po celej ploche poukladajte plátky šunky, špenát a tvarôžky. Pomocou alobalu zrolujte a zľahka stlačte, aby sa roláda spojila. Konce na oboch stranách uzavrite. Na dno pekáča dajte pár plátkov slaniny, stačí len na miesto, kde bude roláda ležať. Roládu zložte z alobalu a opatrne presuňte na pripravené miesto do pekáča. Potom zabaľte do zostávajúcich plátkov slaniny tak, aby sa jednotlivé kúsky prekrývali. Pekáč zakryte novým kusom alobalu a dajte piecť do predhriatej rúry pri 180 ° C. Po cca 25 minútach odstráňte alobal, zvýšte teplotu na 220 ° C a pečte ďalších 20 minút, než bude slanina vypečená do chrumkava. Nakrájajte na plátky a podávajte.