Indický chlieb
Ingrediencie:
- 220 gramov múky
- 6 polievkových lyžíc masla Ghee
- 1 čajová lyžička korenia Garam Masala
- soľ podľa chuti
Príprava receptu
Vo veľkej mise rozmiešame múku, soľ a korenie Garam masala. Pridáme 4 polievkové lyžice masla Ghee a asi 1/4 šálky teplej vody, miešania rukami, kým nebude cesto vlhké. V prípade potreby pridajte trochu vody alebo múky. Cesto nechajte stáť na teplom mieste 30 až 60 minút. Rozdeľte ho na 8 guliek rovnakej veľkosti. Prikryte fóliou. Nechajte odpočívať 30 minút. Potom ich rozvaľkajte, kým nebudú úplne tenké a pečte na horúcej panvici, kým sa neobjavia hnedé škvrny z oboch strán. Tento chlebík je výborný k šalátom, mäsu, na sladko, slano, každý podľa chuti.