Tvarôžkový tatarák
Ingrediencie:
- 150 g Olomouckých tvarôžkov
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL svetlé pivo
- 2 PL kyslej smotany
- 1 PL horčice
- 1 PL worcester omáčky
- ½ cibule
- pažítka
- chilli paprička
- drvená rasca
- sladká paprika
- soľ, korenie
Príprava receptu
Tvarôžky si nakrájame na kocky, primiešame na drobno nakrájanú cibuľku, chilli, olivový olej, pivo a rascu, nezabudnime osoliť a okoreniť. Necháme odstáť, zatiaľ si pripravíme dresing. V miske vyšľaháme kyslú smotanu, horčicu, worcester omáčku, ostatné pivo a olivový olej. Osolíme, okoreníme a vmiešame pažítku. Podávame s opečeným chlebíkom, toastom, môžeme dozdobiť kúskami reďkovky, petržlenovou vňaťou.