Pizza s paradajkovou omáčkou, oreganom, bazalkou a strúhaným syrom Džiugas Gourmet (zrejúci 36 mesiacov)

Ingrediencie:

• 500 ml paradajkové pyré
• 40 ml olivového oleja
• bazalka, sušené oregano
• 400 g hoblín syra Džiugas Gourmet
Cesto na pizzu:
• 250 ml vody
• 500 g hladkej múky
• 5 g čerstvého droždia
• ½ čajovej lyžičky soli
• ¼ extra panenský olivový olej

Pizza s paradajkovou omáčkou, oreganom, bazalkou a strúhaným syrom Džiugas Gourmet

.www.dziugashouse.lt

Príprava receptu

Do vody nasypeme múku, dáme droždie, soľ a zalejeme olejom. Cesto vymiesime a necháme 8 hodín kysnúť. Plech vystelieme cestom, potrieme paradajkovou omáčkou (paradajkové pyré zmiešame s olejom, sušeným oreganom a polovicou listov čerstvej bazalky, osolíme). Navrch ukladáme hobliny syra. Pečieme asi 15 minút vo vyhriatej rúre na 270 ° C. Pokvapkáme olejom a podávame posypané lístkami čerstvej bazalky.