Zelený zeleninový krém s pikantnými tvarožkovými krutónmi

Ingrediencie:

  • 90 g Olomouckých tvarôžkov (tyčinky)
  • olivový olej
  • 100 g špenátových listov
  • 250 g brokolice
  • 4 veľké listy kučeravého kelu
  • 240 g varenej bielej fazule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • čerstvý koriander
  • 1 citrón
  • 2 ks včerajšieho pečiva alebo menšia bageta
Zelený krém s pikantnými tvarôžkovými krutónmi

.https://www.tvaruzky.cz

Príprava receptu

Brokolicu nakrájajte na menšie kúsky. Z kučeravého kelu odkrojte hlúb a listy nakrájajte na rezančeky. V hrnci rozohrejte trochu olivového oleja, pridajte nasekaný cesnak, poprášte rascou a opečte. Prihoďte brokolicu, nechajte chvíľu restovať a potom zalejte 750 ml vody. Pridajte špenát, kučeravý kel a varte domäkka. Chvíľku pred dovarením prisypte fazuľu a nechajte prehriať. Nakoniec všetko rozmixujte. Pečivo nakrájajte na kocky, pridajte do misy trocha olivového oleja a premiešajte so strúhanými tvarôžkami, aby sa kúsky dobre obalili. Rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie a dajte na 10 minút do rúry opiecť pri 200 °C. Každú porciu polievky pred podávaním pokvapkajte trochou citrónovej šťavy a posypte opečenými krutónmi.