Olomoucká roláda

Ingrediencie:

• 1 kg hovädzieho mäsa
• 200 g Olomouckých tvarôžkov
• 150 g mäkkej salámy
• 3 vajcia
• 1 cibuľa
• horčica
• svetlé pivo, olej
• soľ, čierne korenie, hladká múka

Olomoucká roláda

.https://www.tvaruzky.cz

Príprava receptu

Zo zadného hovädzieho narežeme plát na roládu a naklepeme ho. Rozšľahané vajcia dáme na cibuľu opraženú na oleji a vzniknutú praženicu jemne osolíme. Mäso potrieme horčicou, dáme naň kolieska salámy, na ne plátky priečne rozkrojených tvarôžkov a na ne rozotrieme praženicu. Roládu zabalíme, previažeme niťou a na povrchu osolíme. Zo všetkých strán ju prudko opečieme na rozpálenom oleji, potom ju podlejeme pivom a dáme piecť do rúry pod pokrievku. Počas pečenia podlievame vodou a výpekom. Zo stien pekáča zoškrabujeme do šťavy to, čo sa na ne prichytilo – dodá jej to farbu i chuť. Pri pečení rolády tak vznikne hustý výpek s konzistenciou omáčky, ktorý je vynikajúci.